Biografi

”Systrarna Jenny och Emma Freij är som två vita sagoféer i den ljumma kvällen när de sjunger med sina klockrena sopranröster.” /HD

Jenny och Emma har påverkats av många olika musikgenrer då de växt upp. De tror på att hålla alla sinnen öppna för alla olika typer av musik och genom det sedan skapa sin egen personliga stil och karaktär. Stora influenser under uppväxten har varit Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Josh Groban, Helen Sjöholm…

Redan som barn började Jenny och Emma att framträda vid olika konsertsammanhang. De har vunnit en hel del talangjakter runt om i Skåne.

Har haft huvudroller i olika uppsättningar av musikaler, haft/har egna konserter i slott och herrgårdsmiljö, konserthus och många andra ställen tillsammans med antingen bara pianist eller med symfoniorkester.

De har haft julkonsert i Helsingborgs konserthus tillsammans med ”Tonica”, en 50-manna symfoniorkester, De har sjungit duetter, varit förband och konserterat tillsammans med Fredrik Kempe, Martin Stenmark, Eddie Oliva, Marianne Mörck, De Tre Kungliga Tenorerna från Köpenhamn, varit försångerskor till bl.a. Carola, Sissel Kyrkjebø, Anders Ekborg, Saturday Night Fever 2007, Anna Book, Jonny Logan, Boney M m.fl.

Jenny och Emma har en bred genre och sjunger allt från folkvisor till opera.

Jenny har studerat vid musikskolor, folkhögkolor med klassisk inriktning och tagit sin solist/sångpedagogexamen vid musikhögskolan i Göteborg/Malmö, Lunds universitet. Jenny arbetar nu som sångpedagog på Dunkers kulturhus, Helsingborg.

Emma har likaså studerat vid musikskolor, folkhögskolor, operaakademi och går nu på samma linje som storasyster Jenny har gått på musikhögskolan i Göteborg.

Jenny och Emma har studerat sång för pedagoger så som:
Kristina Nilsson, Siw Lejion, Maritha Holmlind-Paulsson, Anders Düring, Gunnar Forshufvud, Bo-Urban Nordgren…