Final i Kördraget 2011

Årets kördragsaudition blev kanon! 116 sökande blev tre körer. Nu är det dags för smygpremiär av körerna genom genrepskonserter inför finalen lördag 4 juni 17:00 på Sundstorget.

Publiken avgör vem som kommer stå som segrare, vem vill du ska vinna? Kom, lyssna och njut av showen för att lägga din röst på årets bästa kör i Kördraget 2011.

De tävlande körerna är: Team FreijVocal Explosion och Team Loud

Jury:

  • Katti Hoflin, känd från bullen och Dunkers nya verksamhetschef från 1 augusti
  • Monica Einarsson, förre detta rektor i famefactory, verksam som sångpedagog, sångerska, musikal- och operaartist
  • Nilla Nielsen, sångerska, låtskrivare och musikproducent från Helsingborg

Konferencier: Behrang Miri, krönikör i City, programledare, rappare, stå-upare med mera

Mellanakt: Just Ahead, kända från Talang i TV4 samt en del av Music Academy

Som en del av Kördraget 2011 arrangerades fototävling Fokus@HBG för helsingborgare mellan 15-25 år. Juryn har gjort sitt nu och vinnarna avslöjas under Kördragets finaldag 4 juni på Sundstorget.

116 sökande blev tre körer

Årets kördragsaudition blev kanon! 116 sökande blev tre körer: Team Freij, Team Loud och Vocal Explosion. Under våren har körerna med respektive sångpedagog övat in vardera två låtar och en gemensam finallåt. Nivån på köerna har höjts markant jämfört med förra året och de är laddade till tårna för att få möta publiken lördag 4 juni 17:00 på Sundstorget.

Team Freij Den svarta kören, leds av Jenny Freij, är en rockkör med ös i. De härliga sångarna har en stor musikalisk bredd och en härlig stämning som lyfter taket i varje lokal de framträder i.